Mazāk stingra režīma un vairāk organisku mēģinājumu ēst galvenokārt veģetāru diētu, The Flexitarian Cookbook piedāvā gardas uz augu orientētas receptes ar iespējām pēc vajadzības iekļaut gaļu vai zivis.
Daudzi no mums vēlas ēst mazāk gaļas un/vai zivju, jo ir daudz vides, ētisku un ar veselību saistītu iemeslu. Koncepcija, ka katra maltīte nav jākoncentrē uz dzīvnieku izcelsmes olbaltumvielām, ir labi iesakņojusies vispārējā sabiedrībā. Bet tur ir viss vidusceļš mājās gatavotājiem, kas novietoti kaut kur starp gaļēdājiem un vegāniem, kuri dara visu iespējamo, lai samazinātu gaļas patēriņu, bet izbauda to reizēm, kad rodas vēlme; flexitarians. Flexitarian pavārgrāmata ir garšīgu, mūsdienīgu veģetāro recepšu kolekcija ar vienkāršām gaļas vai zivju pārslēgšanas iespējām, kā garastāvoklis jūs aizvedīs. Fleksitaristiem vairs nevajadzēs žonglēt starp vairākām pavārgrāmatām vai nejauši sajaukt gaļas receptes recepti atkarībā no viņu vēlmēm. Receptes ietver siltus karija lēcu salātus ar kraukšķīgu paneru un garšvielu mērci, bet, ja vēlaties, pannu var nomainīt pret kraukšķīgām garnelēm. Ziemas dārzeņu sautējums ar garšaugu pelmeņiem ir pietiekami liels, bet šajā pavārgrāmatā ir dotas iespējas, ja vēlaties, pievienot lēni vārītus liellopa vaigus. Visu laiku labākā dārzeņu un lēcu moussaka recepte piedāvā iespēju nomainīt lēcas pret parastu maltu gaļu, savukārt dārzeņu kastrolis ar garšvielām dod iespēju gatavot ēdienu ar vistu, ja garastāvoklis to aizrauj.