Privātuma politika

Versija spēkā no: 15.09.2021

Noteikumu versija, kas bija spēkā līdz: - 15.09.2021., atrodama ŠEIT.

Šī Privātuma politika kopā ar 220.lv tīmekļa vietnes lietošanas noteikumiem https://220.lv/lv/t/majas-lapas-lietosana regulē SIA „Pigu Latvia” tīmekļa vietnes un (vai) mobilās lietotnes lietošanu.

Šī Privātuma politika neattiecas uz trešo pušu lietotnēm, pakalpojumiem vai tīmekļa vietnēm, pat tad, ja jūs tās lietojat/piekļūstat tām ar 220.lv starpniecību. Šī Privātuma politika neattiecas uz informāciju, kuru sniedz vai iegūst trešās puses. Ja šī Privātuma politika nav attiecināma, pirms sniedzat savus personas datus, jums vajadzētu izlasīt to privātuma politiku un saistītos noteikumus, kas publicēti attiecīgajā tīmekļa vietnē vai lietotnē, kuru izmantojat, vai kura attiecināma uz citiem pakalpojumiem, kurus izmantojat.

Šajā privātuma politikā sniegta informācija par to, kā vācam, izmantojam, glabājam un apstrādājam jūsu personas datus, tādēļ rūpīgi izlasiet šo Privātuma politiku, pirms sākat izmantot 220.lv pakalpojumus. Reģistrējoties vai kā citādi izmantojot SIA “Pigu Latvia” tīmekļa vietni vai mobilo lietotni, jums būs jāapliecina, ka izlasījāt un izpratāt šo Privātuma politiku. Ja nepiekrītat šai Privātuma politikai, iesakām neizmantot “220.lv” tīmekļa vietni un (vai) mobilo lietotni.

Jūsu personas datu pārzinis ir SIA “Pigu Latvia”, juridiskās personas kods 43603025092, adrese: Maskavas iela 257, Rīga, Latvija, kontakttālrunis +371 60001472, e-pasta adrese: datuaizsardziba@220.lv (turpmāk – “220.lv” vai “Mēs”).

  1. 1. KĀDIEM MĒRĶIEM UN KĀDUS PERSONAS DATUS MĒS VĀCAM?

Mēs iegūstam un apstrādājam tikai atbilstošus un būtiskus Jūsu personas datus, kuri ir vajadzīgi mērķiem, kuru dēļ tos apstrādā.

Ņemot vērā mūsu Jums sniedzamos un Jūsu izmantojamos 220.lv pakalpojumus, funkcijas un Jūsu cita veida mijiedarbību ar mums, varam apstrādāt šādus Jūsu personas datus:

Datu kategorija

Iegūtie un apstrādātie personas dati

Datu iegūšanas avots

Jūsu identifikācijas, anketas dati un kontaktinformācija

Identifikācijas dati: Jūsu vārds, uzvārds.

Kontaktinformācija: e-pasta adrese, tālruņa numurs, dzīvesvietas adrese.

Citi anketas dati, kurus mums sniedzat pēc savas izvēles: dzimšanas datums, dzimums, valodas izvēle, uzņēmuma nosaukums un dati, ja ar mums sadarbojaties uzņēmuma vārdā, cita informācija, kuru mums par sevi sniedzat.

Dati tiek iegūti no Jums, kad 220.lv iesniedzat pasūtījumu un tā izpildei nepieciešamos savus datus, izveidojat savu personīgo 220.lv kontu un tajā sniedza savus datus, vēršaties pie mums ar pieprasījumu, jautājumu, sūdzību u.tml.

Reģistrācijas, pieslēgšanās un konta tehniskie/ administrēšanas dati

Reģistrācijas un pieslēgšanās dati: e-pasta adrese un parole, kuru mēs glabājam droši kodētu un nevaram to redzēt, Facebook ID, ja kontam pievienojaties ar Facebook starpniecību.

Tehniskie/administrēšanas dati, kas nepieciešami konta darbības un drošības nodrošināšanai: lietotāja ID, konta statuss (aktīvs, bloķēts u.tml.), IP adrese, pieslēgšanās kontam un darbību kontā tehniskie dati.

Cita informācija: atzīme, ka iepazināties ar 220.lv Lietošanas noteikumiem un/vai Privātuma politiku, iepazīšanās datums un laiks

Dati tiek iegūti no Jums, kad reģistrējaties 220.lv un izveidojat savu kontu.

Tiek izveidoti vai fiksēti automātiski (ieskaitot ar sīkdatņu vai tamlīdzīgu tehnoloģiju palīdzību), Jums reģistrējoties, pievienojoties vai lietojot savu kontu (piem., tehniskie dati).

Pirkumu dati

Jūsu pasūtījuma dati: pasūtītās preces, to daudzums, cenas, piešķirtās atlaides, izmantotā un/vai uzkrātā 220.lv nauda, izmantotie kuponi, pasūtījuma iesniegšanas datums un laiks.

Apmaksas informācija: maksājuma veids, datums un laiks, maksājuma dati (ieskaitot, bet neaprobežojoties ar konta numuru).

Piegādes informācija: piegādes veids un/vai piegādes adrese, galvenie saņēmēja dati, ja kā saņēmējs norādīta trešā persona.

Informācija par pasūtījuma statusu un izpildes gaitu: vai pasūtījums ir sagatavots, nosūtīts, piegādāts, informācija par preču un naudas atgriešanu u.tml.

Komunikācijas dati: informācija par komunikāciju un saziņu ar Jums par jautājumiem, kas saistīti ar pasūtījumu un tā izpildi, Jūsu atsauksmes un vērtējumi, citas komunikācijas saturs.

Cita informācija: atzīme, ka iepazināties ar Pirkšanas-pārdošanas noteikumiem un/vai Privātuma politiku, iepazīšanās datums un laiks.

Ja pirkumu veicat kā reģistrēts klients, pirkuma dati tiek saistīti ar citiem Jūsu personīgajā kontā glabājamajiem datiem.

Dati tiek iegūti no Jums, kad 220.lv iesniedzat pasūtījumu, veicat pasūtījuma apmaksu, sazināties ar mums (vai mēs ar Jums sazināmies) par jautājumiem, kas saistīti ar pasūtījumu un tā izpildi, kad vēršaties saistībā ar preču atgriešanu u.tml.

Tiek ģenerēti pasūtījuma izpildes gaitā vai arī tiek iegūti no pārdevējiem, kuru preces pērkat, un/vai partneriem, kuri mums palīdz izpildīt pasūtījumus (piem., informācija par to, ka pasūtījums ir apmaksāts, nosūtīts, piegādāts u.tml.).

Dati tiek vākti ar sīkdatņu un tamlīdzīgu tehnoloģiju palīdzību, ja (un cik lielā apjomā) šāda informācija ir nepieciešama pirkšanas-pārdošanas līguma slēgšanai, pasūtījuma pieņemšanai un tā apstrādei (piem., ar sīkdatņu palīdzību tiek fiksēts, ka Jūs iepazināties ar pirkšanas-pārdošanas noteikumiem un/vai Privātuma politiku).

Jūsu izvēles attiecībā uz saziņu un/vai pakalpojumiem

Piekrišanas un saziņas izvēles: Jūsu piekrišana saņemt mārketinga un/vai citus ziņojumus, informācija par ziņojumu abonēšanu un/vai atteikšanos no tiem.

Pakalpojumu izvēles: informācija par Jūsu izmantotajiem 220.lv pakalpojumiem (piem., piedalīšanās “220.lv klubā”, satura personalizēšanas pakalpojums, pilsētas izvēle u.c.), to pasūtīšanu un/vai atteikšanos no tiem.

Jūsu izvēles saistībā ar sīkdatnēm.

Dati tiek saņemti no Jums (un iegūti ar automatizētiem līdzekļiem, ieskaitot ar sīkdatņu un tamlīdzīgu tehnoloģiju palīdzību), Jums atzīmējot attiecīgu piekrišanu un/vai veicot izvēli, pasūtot attiecīgus paziņojumus un/vai pakalpojumus vai no tiem atsakoties.

Jūsu pārlūkošanas 220.lv tīmekļa vietnē un (vai) mobilajā lietotnē dati.

Pārlūkošanas dati: pārlūkotās lapas, apskatītās preces, apskates datums un laiks, pārlūkošanas ilgums, pirkumu grozā un/vai vēlmju sarakstā ievietotās preces, ievietošanas datums un laiks, reklāmas baneru klikšķi, citi klikšķi un interesēšanās par saturu, informācija par to, no kurienes lietotāji nonāk tīmekļa vietnē, ieskaitot (bet neaprobežojoties ar) partneru (angl. affiliate) saišu statistiku.

Tehniskie dati: IP adrese, sesijas ID, izmantotais pārlūks, ierīces tips, rezolūcija.

Dati tiek vākti ar sīkdatņu un tamlīdzīgu tehnoloģiju palīdzību, Jums pārlūkojot 220.lv tīmekļa vietni un/vai mobilo lietotni.

Tiek ģenerēti no Jūsu pārlūkošanas datiem (piem., statistiskā pārlūkošanas informācija).

Citi dati, kuri tiek ģenerēti, kad izmantojat attiecīgus 220.lv pakalpojumus

Dati, kas tiek ģenerēti, kad izmantojat noteiktus 220.lv pakalpojumus vai funkcijas: piem., kad saglabājat preces “Vēlmju sarakstā”, izvēlaties un saglabājat pilsētu (ar mērķi redzēt tuvākās saņemšanas vietas), saglabājat tīmekļa vietnes vai mobilās lietotnes valodas izvēli, apstiprināt savu pilngadību pirms nokļūšanas virs18.lv veikalā u.tml.

Ja šīs darbības veicat kā reģistrēts klients, dati tiek saistīti ar citiem Jūsu kā reģistrētā klienta datiem.

Dati tiek saņemti no Jums (un iegūti ar automatizētiem līdzekļiem, ieskaitot ar sīkdatņu un tamlīdzīgu tehnoloģiju palīdzību), kad Jūs izmantojat attiecīgu 220.lv pakalpojumu vai funkciju.

Jaunumu izsūtne un citu ziņojumu apskates dati

Informācija par to, ka ziņojums ir sekmīgi piegādāts, informācija par ziņojuma apskatīšanu un apskatīšanas datumu un laiku, informācija par klikšķiem uz ziņojumā iekļautajām saitēm, par e-pasta pārsūtīšanu (nefiksējot adresātu), informācija par atteikšanos no ziņojumiem (attiecīga veida).

Dati tiek vākti ar sīkdatņu un tamlīdzīgu tehnoloģiju palīdzību, Jums saņemot un apskatot jaunumu izsūtni un citus e-paziņojumus.

Saturs, ar kuru dalāties 220.lv

220.lv tīmekļa vietnē un/vai mobilajā lietotnē Jūsu publiski sniegtās atsauksmes, vērtējumi, jautājumi par precēm un cits saturs, kuru sniedzat publiski un/vai ar kuru dalāties 220.lv.

Atcerieties, ka saturu publiskojat Jūs pats(-i), tādēļ nesat pilnu atbildību par saturu, ar kuru dalāties.

Dati tiek saņemti no Jums, kad Jūs ievietojat attiecīgo saturu 220.lv.

Saziņas ar Jums dati

Kad vēršaties pie mums pēc palīdzības, uzdodat mums jautājumus, iesniedzat mums atsauksmes, sūdzības u.tml., mēs apstrādājam Jūsu saziņas ar mums ierakstus un kopijas, Jūsu iesniegtos dokumentus un datus, kā arī mūsu pašu savāktos datus, ja (un cik lielā apjomā) tie ir nepieciešami Jūsu pieprasījuma izskatīšanai un atbildes sniegšanai.

Dati tiek saņemti no Jums, kad vēršaties pie mums ar iesniegumu, atsauksmi, sūdzību vai citu pieprasījumu.

Datus iegūstam mēs paši no mūsu rīcībā jau likumīgi esošajiem datiem par Jums un/vai tie tiek iegūti no trešajām personām (piem., pārdevējiem, valsts institūcijām u.tml.), ja (un cik lielā apjomā) tas nepieciešams Jūsu pieprasījuma izskatīšanai un atbildes sniegšanai.

  1. 2. PERSONAS DATU APSTRĀDES MĒRĶI

2.1. Preču iegādāšanās un Jūsu pasūtījumu izpilde.

Mēs vācam Jūsu personas datus, lai varētu pieņemt, administrēt un izpildīt Jūsu preču pasūtījumus, ieskaitot (bet neaprobežojoties ar) maksājumu apstrādi, preču piegādi, atgriezto preču pieņemšanu, rēķinu izrakstīšanu, saziņu ar Jums par jautājumiem, kas saistīti ar pasūtījumiem un to izpildi, šo jautājumu izskatīšanu u.c.

Apstrādājamo personas datu kategorijas

Likumīgais pamatojums

Datu apstrādes laiks

Jūsu identifikācijas dati un kontaktinformācija;

Jūsu pirkumu dati;

Saziņas dati, ja (un kādā apjomā) tie saistīti ar konkrēto pasūtījumu

Pirkšanas-pārdošanas līguma, kuru Jūs slēdzat ar 220.lv vai citu attiecīgo pārdevēju, noslēgšanas un izpildes mērķiem.

Konkrētais pasūtījums un ar to saistītie dati un dokumenti tiek glabāti 10 gadus pēc šī pasūtījuma izpildes.

Jūsu dati, kurus turpmāku pasūtījumu mērķiem saglabājat savā personīgajā 220.lv kontā (piem., vārds, uzvārds, tālruņa numurs, piegādes adreses, maksājumu kartes dati), tiek glabāti tik ilgi, kamēr darbojas Jūsu konts vai arī līdz brīdim, kamēr Jūs tos izdzēšat no sava konta.

2.2. 220.lv pakalpojumu sniegšana

Mēs vācam un apstrādājam Jūsu personas datus, lai varētu Jums sniegt pakalpojumus un nodrošināt funkcijas saskaņā ar 220.lv lietošanas noteikumiem un/vai Jūsu izvēlēm.

2.2.1. Reģistrēšanās, Jūsu personīgā 220.lv konta administrēšana un ar kontu saistīto pakalpojumu sniegšana

Reģistrējoties un izveidojot savu personīgo 220.lv kontu, Jūs varat iepirkties daudz ātrāk un ērtāk, redzēt savu pirkumu vēsturi, pārvaldīt savus datus un izvēles, kā arī izmantot tikai reģistrētajiem klientiem 220.lvsniedzamos pakalpojumus.

Lai nodrošinātu Jūsu 220.lv konta pareizu darbību, tā drošību un varētu Jums sniegt ar kontu saistītos pakalpojumus, mēs apstrādājam šādus Jūsu datus:

Apstrādājamo personas datu kategorijas

Likumīgais pamatojums

Datu apstrādes laiks

Reģistrācijas, pieslēgšanās un konta tehniskie un administrēšanas dati;

Citi Jūsu 220.lv kontā glabājamie un/vai ar to saistītie dati:

- identifikācijas dati, kontaktinformācija, anketas un citi dati, kurus ievadāt un saglabājat savā kontā (piegādes adreses, maksājumu kartes dati u.c.);

- Jūsu pirkumu vēsture un pirkumu dati;

- Jūsu piekrišanas, saziņas un/vai pakalpojumu pārvaldības izvēles.

220.lv tīmekļa vietnes un mobilās lietotnes Lietošanas noteikumi, t.i. Jūsu un 220.lv noslēgtais līgums par 220.lv lietošanas noteikumiem.

Reģistrācijas, pieslēgšanās un citus konta datus glabājam tik ilgi, kamēr darbojas Jūsu 220.lv konts, t.i., līdz brīdim, kad to izdzēšat.

Kad izdzēšat savu kontu, Jūsu identifikācijas dati, kontaktinformācija un citi dati tiek neatgriezeniski dzēsti vai anonimizēti tā, lai Jūs nebūtu iespējams identificēt. Pirkuma dati, kas vairs nav piesaistīti Jūsu kontam, tiek glabāti noteikto laiku (10 gadus).

2.2.2. Satura personalizēšana un rekomendācijas

Lai pārlūkošana un iepirkšanās Jums būtu vēl ērtāka un ātrāka, bet piedāvātais saturs atbilstu Jūsu vajadzībām, mēs 220.lv tīmekļa vietnē un (vai) mobilajā lietotnē rekomendējam Jums produktus, pakalpojumus, funkcijas un piedāvājam saturu, kas var būt Jums aktuāls.

Lai varētu pēc iespējas labāk Jūs iepazīt un piedāvāt Jums patiešām aktuālu saturu, apstrādājam zemāk norādītos Jūsu datus.

Apstrādājamo personas datu kategorijas

Likumīgais pamatojums

Datu apstrādes laiks

Reģistrēto klientu dati:

- Jūsu 220.lv kontā sniegtie identifikācijas un anketas dati, kā arī lietotāja ID;

- Jūsu pirkumu dati;

- Jūsu 220.lv tīmekļa vietnes un (vai) mobilās lietotnes pārlūkošanas dati;

- citi dati, kas tiek ģenerēti, kad izmantojat attiecīgus 220.lv pakalpojumus;

- Jūsu piekrišanas, saziņas un/vai pakalpojumu pārvaldības izvēles.

220.lv tīmekļa vietnes un mobilās lietotnes lietošanas noteikumi, t.i., Jūsu un 220.lv noslēgtais līgums par 220.lv lietošanas noteikumiem.

Kamēr esat reģistrēts klients un/vai izmantojat satura personalizēšanas un rekomendāciju pakalpojumu. Ja satura personalizēšana un rekomendācijas Jums vairs nav aktuālas, Jūs jebkad varat no šī pakalpojuma atteikties, veicot attiecīgus iestatījumus savā kontā, Pašapkalpošanās sadaļā. Ja atteiksieties no satura personalizēšanas un rekomendāciju pakalpojuma, Jūsu dati šim mērķim vairs netiks vākti un apstrādāti.

Nereģistrētu Klientu dati:

- Sesijas ID;

- sesijas laikā fiksētie Jūsu pārlūkošanas 220.lv tīmekļa vietnē un (vai) mobilajā lietotnē dati.

Jāuzsver, ka visi nereģistrētā Klienta dati tiek vākti un apstrādāti tikai anonīmi un neļauj identificēt konkrētu personu.

Noteiktos gadījumos 220.lv sistēma var Jūs atpazīt kā atkārtotu lietotāju un iepriekšējās (-o) pārlūkošanas sesijas (-u) laikā ievāktos datus sasaistīt ar jaunās pārlūkošanas sesijas datiem. Tomēr arī šajā gadījumā mēs nevaram identificēt Jūs kā konkrētu personu, jo pārlūkošanas dati netiek saistīti ne ar kādiem citiem personas datiem un identifikatoriem.

Jūsu piekrišana, kuru sniedzat, apstiprinot sīkdatņu izvēli.

Kamēr ir spēkā Jūsu piekrišana, bet ne ilgāk kā divus gadus. Piekrišanu varat pārvaldīt un jebkurā brīdī atsaukt, mainot savas sīkdatņu izvēles, kā tas paskaidrots “Sīkdatņu politikā”.

2.2.3. Dalība “220.lv klubā” un kluba priekšrocības

Lai varētu piedāvāt Jums vēl vairāk priekšrocību, esam izveidojuši “220.lv klubu”.

Iestājoties “220.lv klubā”, Jums uz e-pastu, SMS, tālruni, kā arī tīmekļa reklāmas kanālos (tīmekļa vietnēs, sociālās saziņas vietnēs, interneta meklēšanas sistēmās, mobilajās lietotnēs u.c.) un/vai citos veidos tiks piedāvāti īpašie 220.lv, citu pārdevēju un 220.lv partneru personalizētie un vispārīgie piedāvājumi, kas sagatavoti, pamatojoties uz Jūsu pirkumu un pārlūkošanas vēsturi, bet ar šo mērķi mēs turpināsim apstrādāt zemāk norādītos Jūsu datus:

Apstrādājamo personas datu kategorijas

Likumīgais pamatojums

Datu apstrādes laiks

- Jūsu 220.lv kontā sniegtie identifikācijas, anketas dati un kontaktinformācija;

- Jūsu dalības statuss – dalībnieks vai VIP dalībnieks, statusa iegūšanas un derīguma laika (attiecas tikai uz VIP dalību) datums;

- Jūsu pirkumu dati;

- Jūsu pārlūkošanas 220.lv tīmekļa vietnē un (vai) mobilajā lietotnē dati; - Jūsu piekrišanas, saziņas un/vai pakalpojumu pārvaldības izvēles.

Jūsu piekrišana, kuru sniedzat, iestājoties “220.lv klubā”, un 220.lv lojalitātes programmas “220.lv kluba” noteikumi

Kamēr esat “220.lv kluba” dalībnieks.

No “220.lv kluba” dalības varat jebkurā laikā atteikties, veicot attiecīgus iestatījumus savā kontā, Pašapkalpošanās sadaļā.

Ja atteiksieties no dalības “220.lv klubā”, Jums vairs netiks sūtīti “220.lv kluba” piedāvājumi un netiks sniegtas nekādas citas “220.lv kluba” priekšrocības.

2.2.4. Citu 220.lv pakalpojumu sniegšana un funkciju nodrošināšana

Mēs saviem Klientiem piedāvājam plašu spektru dažādu noderīgu pakalpojumu un funkciju, kuru nodrošināšanai nepieciešams apstrādāt noteiktus Jūsu datus. Vairāk informācijas par atsevišķiem pakalpojumiem un to saturu atradīsiet 220.lv tīmekļa vietnes un mobilās lietotnes lietošanas noteikumos.

Piemēram, kad izmantojat pakalpojumu “Vēlmju saraksts”, mēs saglabājam preces, kuras ievietojat “Vēlmju sarakstā”. Šajā gadījumā mēs apstrādājam gan Jūsu “Vēlmju sarakstā” esošo preču sarakstu, gan arī informāciju par to, kad prece ir ievietota. Kad pārlūkojat kā reģistrēts klients, mēs preces, kuras Jūs ievietojat pirkumu grozā, tur saglabājam līdz 90 dienām, kā arī saglabājam informāciju par to, kad prece tur ir ielikta. Kad 220.lv tīmekļa vietnē vai mobilajā lietotnē izvēlaties pilsētu, lai varētu apskatīt tuvākos saņemšanas punktus, mēs šo Jūsu izvēli saglabājam un apstrādājam.

Ja 220.lv pakalpojumus un funkcijas izmantojat kā reģistrēts lietotājs, mēs Jūsu izvēles un datus, ja tādi ir iesniegti, parasti saglabājam un sasaistām ar Jūsu personīgo kontu un citiem mūsu apstrādājamajiem Jūsu datiem.

Noteiktu pakalpojumu neatņemama sastāvdaļa ir elektronisko vai citu ziņojumu sūtīšana (piem., paziņojumi par atstātu pirkuma grozu, paziņojumi par “Vēlmju sarakstā” saglabāto preču cenu samazināšanos, paziņojumi par 220.lv naudas derīguma termiņa beigām u.tml.). Sūtot šādus paziņojumus, mēs izmantojam Jūsu kontaktinformāciju, piem., e-pasta adresi. Vairumā gadījumu mēs dodam Jums iespēju no šādiem pakalpojumu paziņojumiem atteikties, veicot attiecīgus iestatījumus savā kontā un/vai uzklikšķinot uz atteikšanās saites e-pasta vēstulē. Ja atsakāties no paziņojuma, mēs saglabājam datus par Jūsu veikto izvēli saistībā ar paziņojumiem.

Personas datu apstrādes šajā punktā norādītajiem mērķiem likumīgais pamatojums ir 220.lv tīmekļa vietnes un mobilās lietotnes lietošanas noteikumi (t.i., Jūsu un 220.lv noslēgtais 220.lv pakalpojumu lietošanas līgums) vai atsevišķos gadījumos – Jūsu piekrišana, kuru sniedzat ar nepārprotamām darbībām, izmantojot attiecīgo pakalpojumu vai funkciju.

Personas datus šajā punktā minētajiem mērķiem glabājam tik ilgi, kamēr tie ir nepieciešami attiecīgā pakalpojuma sniegšanai vai funkcijas nodrošināšanai un/vai tik ilgi, kamēr Jūs šo pakalpojumu vai funkciju izmantojat.

2.3. TIEŠAIS MĀRKETINGS UN CITAS MĀRKETINGA AKTIVITĀTES

2.3.1. Vispārīgie un personalizētie tiešā mārketinga ziņojumi

220.lv Jūs varat pierakstīties jaunumu izsūtnes e-pastiem, informācijas saņemšanai par 220.lv un/vai citu pārdevēju jaunumiem, akcijām, atlaižu kodiem un loterijām, kā arī īpaši Jums atbilstoši Jūsu pirkumu un pārlūkošanas vēsturei pielāgotus piedāvājumus. Lai mēs varētu Jums sniegt šādus piedāvājumus un informāciju, mēs apstrādājam šādus Jūsu datus:

Apstrādājamo personas datu kategorijas

Likumīgais pamatojums

Datu apstrādes laiks

Jūsu kontaktinformācija;

Jūsu pirkumu un pārlūkošanas vēsture 220.lv, ja izvēlējāties saņemt īpaši Jums pielāgotus piedāvājumus;

jaunumu izsūtnes un citu ziņojumu apskatīšanas dati.

Jūsu piekrišana, kuru dodat, pierakstoties 220.lv jaunumu izsūtnes e-pastiem, vispārīgiem un/vai īpaši Jums pielāgotiem paziņojumiem un piedāvājumiem. Jaunumu izsūtni un citu paziņojumu apskatīšanas datus mēs apstrādājam, balstoties uz mūsu leģitīmajām interesēm. Šādu datu vākšana un analīze ļauj mums izvērtēt tiešā mārketinga kampaņu aktualitāti un efektivitāti, lai paziņojumi Jums būtu interesanti un aktuāli, bet mūsu īstenojamās mārketinga aktivitātes – efektīvas.

Kamēr ir spēkā Jūsu piekrišana. Savu piekrišanu jaunumu izsūtnes saņemšanai, vispārējo un/vai īpaši Jums pielāgoto paziņojumu un piedāvājumu saņemšanai varat jebkad atsaukt, veicot attiecīgus iestatījumus savā 220.lv kontā vai uzklikšķinot uz atteikšanās saites e-pasta vēstulē, vai arī sazinoties ar mums palidziba@220.lv, +371 25220220.

2.3.2. Citas interneta mārketinga aktivitātes

220.lv tīmekļa vietnē un/vai mobilajā lietotnē mēs varam izmantot Google, Adform un citu interneta reklāmas nodrošinātāju pakalpojumus. Parasti reklāmas nodrošinātāji kā patstāvīgi personas datu pārziņi ar sīkdatņu un tamlīdzīgu tehnoloģiju palīdzību vāc Jūsu pārlūkošanas datus 220.lv tīmekļa vietnē un/vai mobilajā lietotnē, lai varētu piedāvāt Jums aktuālu interneta reklāmu 220.lv, citās tīmekļa vietnēs un/vai citos interneta reklāmas kanālos (sociālās saziņas vietnēs, mobilajās lietotnēs, interneta meklēšanas sistēmās u.tml.).

Jūsu pārlūkošanas dati 220.lv tīmekļa vietnē un/vai mobilajā lietotnē reklāmas mērķiem tiek vākti un apstrādāti, pamatojoties uz Jūsu piekrišanu, kuru varat sniegt vai atsaukt, piekrītot mērķētajām (komerciālajām) sīkdatnēm vai no tām atsakoties. Vairāk informācijas par 220.lv reklāmas partneriem un to izmantotajām sīkdatnēm varat atrast un mērķēto (komerciālo) sīkdatņu iestatījumus varat pārvaldīt 220.lv sīkdatņu politikā.

2.4. JŪSU IESNIEGUMU UN CITU PIEPRASĪJUMU IZSKATĪŠANA

Kad vēršaties pie mums pēc palīdzības, uzdodat mums jautājumus, iesniedzat iesniegumus, atsauksmes, sūdzības u.tml., Jūs parasti sniedzat mums savus personas datus.

Jūsu datus mēs izmantojam, lai varētu pienācīgi un objektīvi izskatīt Jūsu iesniegumu vai citu pieprasījumu, sniegt Jums nepieciešamo informāciju, atbildēt uz Jūsu jautājumiem, atrisināt Jūsu pieprasījumus vai prasības. Jūsu iesniegumu, pieprasījumu un jautājumu datus mēs varam izmantot arī tam, lai aizsargātu savas tiesības un leģitīmās intereses, ja Jūsu iesnieguma, pieprasījuma vai cita jautājuma dēļ tiek ierosināts juridisks strīds vai ir šāda strīda iespējamība.

Apstrādājamo personas datu kategorijas

Likumīgais pamatojums

Datu apstrādes laiks

Jūsu identifikācijas dati un kontaktinformācija;

saziņai ar Jums izmantotie dati;

citi dati, kas nepieciešami Jūsu pieprasījumu un iesniegumu izskatīšanai.

- Mūsu juridiskā pienākuma atbildēt uz Klientu pieprasījumiem un iesniegumiem pildīšana;

- līguma izpilde, ja Jūsu pieprasījums vai iesniegums ir saistīts ar līgumu un/vai tā izpildi;

- mūsu leģitīmās intereses aizstāvēt savas tiesības un intereses, ja vēršaties pie mums ar sūdzību vai pretenziju, ierosināts juridiskais strīds vai ir tāda iespējamība.

Tik ilgi, kamēr izskatām Jūsu iesniegumu vai citu pieprasījumu, sniedzam atbildi un vēl 2 gadus pēc pieprasījuma atrisināšanas. Ja Jūsu iesnieguma, prasības vai cita pieprasījuma dēļ tiek ierosināts juridiskais strīds vai ir šāda strīda iespējamība, mēs Jūsu datus varam glabāt ilgāk, līdz beidzas tiesību aktos paredzētie sūdzības iesniegšanas vai prasības noilguma termiņi un/vai stājas spēkā galīgais spriedums.

2.5. ANALĪZE UN STATISTIKA DARBĪBAS ANALĪZES, PAPLAŠINĀŠANAS UN UZLABOŠANAS NOLŪKĀ

Vēlamies, lai 220.lv tīmekļa vietnes un (vai) mobilās lietotnes izmantošana būtu pēc iespējas vienkāršāka un ērtāka, mūsu pakalpojumi Klientiem būtu aktuāli un noderīgi, bet klientu pieredze – pēc iespējas labāka. Tādēļ mūsu darbības paplašināšanas un uzlabošanas nolūkā mēs pastāvīgi analizējam, kā Klienti izmanto 220.lv tīmekļa vietni, mobilo lietotni, 220.lv pakalpojumus, un apstrādājam zemāk norādītos datus.

Jāuzsver, ka analīzei un statistikai mēs apstrādājam tikai pseidonimizētus vispārinātus datus un neapstrādājam Jūsu kontaktinformāciju vai kādu citu Jūs identificējošu informāciju. T.i., analītiskie un statistiskie dati neļauj identificēt konkrētu lietotāju, tie netiek saistīti ar citiem identificēta lietotāja datiem un netiek apvienoti datu kopās pēc konkrēta lietotāja.

Apstrādājamo personas datu kategorijas

Likumīgais pamatojums

Datu apstrādes laiks

Vispārināti 220.lv tīmekļa vietnes un (vai) mobilās lietotnes pārlūkošanas dati;

vispārināti Klientu pirkumu dati;

vispārināti jaunumu izsūtni un citu paziņojumu apskatīšanas dati;

vispārināti saziņas ar Klientu dati.

Analīzi un statistiku veicam un datus šim nolūkam vācam un apstrādājam, pamatojoties uz mūsu leģitīmajām interesēm.

Glabājam tik ilgi, cik nepieciešams šajā sadaļā noteiktajiem mērķiem.

220.lv tīmekļa vietnē un/vai mobilajā lietotnē mēs varam izmantot Google Analytics un/vai citu vietnes analīzes pakalpojumu sniedzēju rīkus. Google Analytics un citi analīzes rīki pārlūkošanas datus vāc ar sīkdatņu un tamlīdzīgu tehnoloģiju palīdzību. Tomēr parasti Google Analytics un/vai citu analītisko rīku sīkdatnes 220.lv darbojas kā pirmās puses, t.i., mūsu pašu kontrolējamas sīkdatnes.

220.lv tīmekļa vietnes un/vai mobilās lietotnes apmeklējuma un lietošanas analītiskos un statistiskos datus mēs vācam un izmantojam, pamatojoties uz mūsu leģitīmajām interesēm, lai izvērtētu mūsu pakalpojumu un/vai mārketinga kampaņu efektivitāti un pieņemtu svarīgus ar darbības attīstīšanu un pilnveidošanu saistītus lēmumus, piemēram, 220.lv preču sortimenta veidošana, pakalpojumu attīstīšana, tīmekļa vietnes un mobilās lietotnes pilnveidošana, Klientu apkalpošanas uzlabošana u.tml. Attiecīgi analītiskās un statistikas sīkdatnes mēs uzskatām par obligātajām, jo citādāk mēs nevarētu sasniegt augstāk uzskaitītos mērķus un nodrošināt mūsu leģitīmo interešu ievērošanu. Tomēr ja Jūs iebilstat pret analītisko sīkdatņu ierakstīšanu, varat tās noraidīt savā interneta pārlūkā, kā tas paskaidrots 220.lv sīkdatņu politikā.

2.6. PROFILĒŠANA UN AUTOMATIZĒTA LĒMUMU PIEŅEMŠANA

Lai sniegtu Jums personalizētu saturu un rekomendācijas (Privātuma politikas 2.2.2.punkts), īpaši Jums pielāgotus mārketinga piedāvājumus (Privātuma politikas 2.3.1.punkts) un/vai sniegt Jums “220.lv kluba” labumus (Privātuma politikas 2.2.3.punkts), mēs izmantojam automatizētu datu analīzi un lēmumu pieņemšanu, ieskaitot profilēšanu. Tas nozīmē, ka mēs ar automātisku rīku palīdzību grupējam un analizējam attiecīgajam mērķim apstrādājamos Jūsu datus un izdarām pieņēmumus un prognozes, kāds saturs un/vai paziņojumi Jums varētu būt aktuāli. Nolūkā vēl labāk iepazīt savus Klientus, viņu vajadzības un intereses, mēs varam iedalīt Klientus kategorijās pēc dažādām pazīmēm (piem., pēc vecuma, atrašanās vietas, pārlūkošanas un/vai iepirkšanās paradumiem u.tml.).

Šādas automatizētas analīzes, profilēšanas un lēmumu pieņemšanas darbības ļauj mums sekmīgi apstrādāt mūsu rīcībā esošo informāciju par Klientiem un sasniegt konkrētus augstāk uzskaitītos mērķus, t.i., pielāgot saturu, rekomendācijas un/vai piedāvājumus atbilstoši Jūsu vajadzībām un interesēm. Šīm darbībām nav nekādu patstāvīgu datu apstrādes mērķu, tie neatstāj uz Jums nekādu būtisku ietekmi un to dēļ Jums nerodas nekādas tiesiskās sekas.

  1. 3. VAI VARU NEPIEKRIST MANU PERSONAS DATU APSTRĀDEI UN LIETOT 220.LV TĪMEKĻA VIETNI UN MOBILO LIETOTNI?

Jums ir tiesības jebkurā brīdī iebilst pret savu personas datu apstrādi, kura notiek pamatojoties uz Jūsu piekrišanu. Piemēram, Jūs varat nepiekrist, ka Jūsu dati tiek apstrādāti tiešā mārketinga mērķiem, jebkurā brīdī atsakoties no šādu mārketinga paziņojumu saņemšanas.

Taču ja personas dati tiek apstrādāti ar mērķi noslēgt līgumu vai to izpildīt (piem., Jūsu pirkuma pasūtījumu) un/vai sniegt Jums vēlamo 220.lv Pakalpojumu (piem., sniegt Jums “220.lv kluba” labumus), Jūs nevarēsiet iesniegt pirkuma pasūtījumu vai izmantot attiecīgo Pakalpojumu, ja nesniegsiet atbilstošus personas datus vai neļausiet tos apstrādāt.

  1. 4. KĀ MĒS DALĀMIES AR JŪSU PERSONAS DATIEM?

Mēs varam sniegt trešajām pusēm Jūsu personas datus, lai nodrošinātu jūsu pieprasīto produktu vai pakalpojumu saņemšanu. Dalāmies tikai ar tādiem Jūsu personas datiem, kuri ir nepieciešami, lai varētu pienācīgi izpildīt Jūsu pirkuma pasūtījumu un/vai sniegt attiecīgu pakalpojumu.

Jūsu personas datus izpaužam pārdevējiem, no kuriem pērkat preces. Jūsu personas dati tiek izpausti pārdevējiem tādā apjomā, cik nepieciešams Jūsu pasūtījuma pienācīgai izpildei. Pārdevējs Jūsu personas datus apstrādā viņa paša noteiktajā kārtībā kā patstāvīgs datu pārzinis, tādēļ pirms pērkat preces un noslēdzat pirkšanas-pārdošanas līgumu ar pārdevēju, iesakām rūpīgi izlasīt pārdevēja personas datu apstrādes politiku.

Jūsu personas datus izpaužam pakalpojumu sniedzējiem. Jūsu personas dati tiek nodoti pakalpojumu sniedzējiem, piemēram, piegādes uzņēmumiem, zvanu centriem un citiem uzņēmumiem, kuri sniedz pakalpojumus pārdevējam vai 220.lv. Šīs personas rīkojas kā 220.lv datu apstrādātāji, tie tiek rūpīgi izvēlēti un datu apstrādes darbībās viņiem ir pienākums ievērot datu apstrādes līgumā vai kā citādi 220.lv sniegtos norādījumus un prasības.

Tiesas procesa gadījumā un citos likumos paredzētajos gadījumos Jūsu personas dati var tikt nodoti valsts iestādēm Lietuvas Republikas tiesību aktos noteiktajā kārtībā.

Jūsu personas dati var tikt nosūtīti ārpus Eiropas Ekonomiskās zonas (EEZ). Jūsu personas dati tiek nosūtīti ārpus EEZ pie šādiem nosacījumiem:

- dati tiek nodoti tikai mūsu uzticamiem partneriem, kuri nodrošina mūsu pakalpojumu sniegšanu Jums, un

- ar šiem partneriem ir parakstīti datu apstrādes līgumi saskaņā ar Eiropas Komisijas apstiprinātajiem datu apstrādes standarta nosacījumiem, ar kuriem tie garantē Jūsu personas datu aizsardzību atbilstoši likumu prasībām, vai

- Eiropas Komisija ir lēmusi par tās valsts, kurā mūsu partneris ir dibināts, atbilstību, t.i., tiek garantēts atbilstošs drošības līmenis.

  1. 5. CIK ILGI PERSONAS DATI TIEK GLABĀTI?

Jūsu personas dati tiek glabāti tik ilgi, cik nepieciešams, lai nodrošinātu personas datu apstrādes mērķu sasniegšanu.

Datu glabāšanas termiņi atbilstoši konkrētiem datu apstrādes mērķiem ir detalizēti šīs Privātuma politikas 2.sadaļā.

Ilgāks personas datu glabāšanas termiņš nekā paredzēts Privātuma politikā ir iespējams tikai tad, ja:

- pastāv pamatotas aizdomas par nelikumīgām darbībām, kuru dēļ notiek izmeklēšana;

- Jūsu dati nepieciešami tam, lai pienācīgi varētu atrisināt strīdu, sūdzību;

- ja dati nepieciešami 220.lv tīmekļa vietnes un/vai mobilās lietotnes drošības nodrošināšanai, piem., novērojot aizdomīgas apmeklētāja vai Klienta darbības vai tml.;

- ja pastāv citi īpaši tiesību aktos paredzēti pamatojumi, nosacījumi vai gadījumi.

  1. 6. KĀ ES VARU IEPAZĪTIES AR PERSONAS DATIEM KURUS APSTRĀDĀ 220.LV?

Jums ir tiesības iepazīties ar Jūsu personas datiem, kurus mēs apstrādājam. Jūs varat piekļūt jūsu apstrādātajiem personas datiem šādos veidos:

- nosūtot mums iesniegumu e-pastā datuaizsardziba@220.lv;

- sazinoties ar mums pa tālruni +371 60001472.

  1. 7. KĀ VARU MAINĪT / LABOT SAVUS PERSONAS DATUS?

Ja konstatējat, ka Jūsu personas dati ir neprecīzi vai nepilnīgi, un vēlaties tos mainīt vai labot, to varat paveikt šādos veidos:

- savā personīgajā kontā sadaļā “Rediģēt manu profilu”;

- sazinoties ar mums e-pastā datuaizsardziba@220.lv;

- sazinoties ar mums pa tālruni +371 60001472.

  1. 8. VAI VARU PIEPRASĪT SAVU DATU DZĒŠANU?

Jums ir tiesības pieprasīt, lai vairs neapstrādājam Jūsu personas datus un tos dzēšam, ja pastāv vismaz viens no šiem nosacījumiem:

- personas dati vairs nav nepieciešami mērķa, kuru dēļ tie tika iegūti vai apstrādāti, sasniegšanai;

- Jūs atsaucat savu piekrišanu, uz kuras pamatojās datu apstrāde, un nepastāv nekāds cits likumīgs datu apstrādes pamatojums;

- Jūsu personas dati tiek apstrādāti nelikumīgi;

- Jūs iebilstat, ka personas dati tiek apstrādāti, pamatojoties uz mūsu leģitīmajām interesēm, un Jūsu interesēm konkrētajā gadījumā ir priekšroka.

Diemžēl Jūsu personas dati netiks dzēsti no mūsu datu bāzes, ja pēc Jūsu pieprasījuma saņemšanas konstatēsim, ka

- Jūsu personas dati ir nepieciešami tam, lai tiktu sasniegti mērķi, kuru dēļ tie tika vākti vai apstrādāti;

- Jūs neesat atsaucis savu piekrišanu Jūsu personas datu apstrādei, kad datu apstrāde notiek uz šādas piekrišanas pamata;

- datu apstrāde nepieciešama mūsu likumīgajās interesēs un Jūsu intereses nav pārākas;

- Jūsu dati ir jāapstrādā, lai iesniegtu prasību tiesā, izpildītu tiesas prasības vai atbildētu uz tiesas prasībām.

- Jūsu personas datus mums ir pienākums apstrādāt atbilstoši Eiropas Savienības un vietējo normatīvo aktu prasībām.

Varat pieprasīt savu personas datu dzēšanu šādos veidos:

- sazinoties ar mums e-pastā datuaizsardziba@220.lv;

- sazinoties ar mums pa tālruni +371 60001472.

Ja vēlaties izdzēst savu personīgo 220.lv kontu, to varat darīt pašrocīgi, konta sadaļā “Rediģēt profilu” izvēloties “Dzēst kontu”.

  1. 9. VAI ES VARU IEROBEŽOT TIESĪBAS APSTRĀDĀT MANUS PERSONAS DATUS?

Jums ir tiesības ierobežot mūsu iespējas apstrādāt Jūsu personas datus. Ja jūs ierobežojat Jūsu personas datu apstrādi, mēs ar Jūsu personas datiem vairs neveiksim nekādas darbības, izņemot personas datu glabāšanu. Personas datu apstrādi Jūs varat ierobežot, ja pastāv vismaz viens no šiem apstākļiem:

- Jūsu personas dati ir neprecīzi (personas datu apstrādes darbības šajā gadījumā tiks ierobežotas līdz datu precizitātes pārbaudei);

- Jūsu personas dati tiek apstrādāti nelikumīgi, taču Jūs nepiekrītat, lai Jūsu dati tiek dzēsti;

- 220.lv vairs nav nepieciešami Jūsu personas dati noteiktajiem mērķiem, taču tie nepieciešami Jums ar mērķi iesniegt, īstenot vai atbildēt uz tiesas prasībām;

- Jūsu personas dati tiek apstrādāti par spīti Jūsu iebildumiem pret to apstrādi (uz tā pamata apstrāde tiks ierobežota, līdz tiks apstiprināts, ka iemesli, kuru dēļ apstrādājam Jūsu personas datus, ir nozīmīgāki par jūsu iemesliem).

Varat pieprasīt savu personas datu apstrādes ierobežošanu šādos veidos:

- sazinoties ar mums e-pastā datuaizsardziba@220.lv;

- sazinoties ar mums pa tālruni +371 60001472.

  1. 10. KO NOZĪMĒ TIESĪBAS UZ DATU PĀRNESAMĪBU? KĀ VARU TĀS IZMANTOT?

Tiesības uz datu pārnesamību nozīmē to, ka Jums ir tiesības ar Jums saistītus personas datus, kurus esat mums snieguši un kurus mēs apstrādājam ar automatizētiem līdzekļiem, saņemt strukturētā, plaši izmantotā un mašīnlasāmā formātā. Ja ir tādas tehniskas iespējas un Jūs to piep, Jūsu dati var tikt pārsūtīti citai Jūsu norādītai personai.

Savu personas datu pārsūtīšanu Jūs varat pieprasīt šādos veidos:

- sazinoties ar mums e-pastā datuaizsardziba@220.lv;

- sazinoties ar mums pa tālruni +371 60001472.

  1. 11. KĀ ES VARU PIEPRASĪT SAVU TIESĪBU IZMANTOŠANU?

Pieprasījumus saistībā ar Jūsu personas datiem var iesniegt šādos veidos:

- sazinoties ar mums e-pastā datuaizsardziba@220.lv;

- sazinoties ar mums pa tālruni +371 60001472.

Mūsu sistēmā Jūs atpazīstam pēc Jūsu e–pasta adreses. Iesniedzot mums pieprasījumu vienā no norādītajiem veidiem, vienmēr norādiet to e–pasta adresi, kurai šī informācija ir tikusi iegūta. Ja Jūs nenorādīsiet e-pasta adresi vai tās personas, kura veic pieprasījumu, e-pasta adresi, mēs nespēsim Jūs pienācīgi identificēt jūs un sniegt Jūsu prasīto informāciju vai izpildīt Jūsu prasību.

Jūsu ērtībām pieprasījumu veidlapas ir pieejamas Jūsu profila kontā.

Ja uzskatāt, ka Jūsu tiesības ir pārkāptas, Jums ir tiesības sazināties ar Datu valsts inspekciju.

  1. 12. SĪKDATNES.

Tīmekļa vietnē un mobilajā lietotnē mēs izmantojam sīkdatnes un tamlīdzīgas tehnoloģijas, piem., pikseļu tagus (angl. “pixel tags”), tīmekļa bākas (angl. “web beacons”), tīmekļa datu vācējus (angl. “clear GIF”) u.tml., (turpmāk – Sīkdatnes). Sīkdatnes nekādi nekaitē Jūsu datoram vai ierīcei. Tās palīdz mums nodrošināt mūsu tīmekļa vietnes un/vai mobilās lietotnes darbību, funkcijas, sniegt Jums 220.lv pakalpojumus, vākt analītisko un statistisko informāciju par vietnes un/vai mobilās lietotnes pārlūkošanu, piedāvāt reklāmu un īstenot mārketinga aktivitātes.

Plašāka informācija par sīkdatnēm un to lietošanu sniegta Sīkdatņu politikā: https://220.lv/lv/t/cookie-policy .

PHH Group: Internetinė parduotuvė Pigu.lt Interneta veikals 220.lv E-pood Kaup24.ee Verkkokauppa Hobbyhall.fi E-pood Hansapost.ee

© 2008-2021 SIA „Pigu Latvia“ | 220.lv ™
Bez SIA „Pigu Latvia“ atļaujas aizliegts kopēt un izplatīt mājas lapā iekļauto informāciju.