Noderīgi padomi

Kāda ir ieteicamā temperatūra ledusskapī?

12 10 2020
paris stav virtuve pieledusskapja un ed auglus

Nevienam nav jaunums, ka ledusskapji ir atbildīgi par to, lai pārtika tajos pēc iespējas ilgāk paliktu svaiga. Tomēr, lai šis process ritētu patiesi gludi un ledusskapis nekad nepieviltu, ir ļoti svarīgi ledusskapī uzturēt optimālo temperatūru. Šoreiz mēs runāsim par to, kāda ir optimālā temperatūra ledusskapī un kāpēc ir svarīgi ievērot šādus ieteikumus.

visefektivaka temperatura ledusskapi produktu glabasanai

Kāpēc ledusskapī ir svarīgi uzturēt optimālu temperatūru?

Pirmkārt, ir jāpiemin, ka šīs ierīces galvenā funkcija ir palēnināt uz pārtikas esošo baktēriju augšanu – tās nevar augt tik ātri, ja apkārtējā temperatūra ir zemāka. Tāpēc bieži šķiet, ka iestatot zemāku temperatūru, produkti automātiski paliks svaigi daudz ilgāk. Tomēr, ja Jūs ar to pārspīlēsiet, ēdiens pārāk atdzīsīs. Tas nozīmē, ka produkti zaudēs savas vērtīgās īpašības, un tos būs daudz grūtāk termiski apstrādāt. Lai no tā izvairītos, ir svarīgi ievērot tālāk norādītos ieteikumus.

sieviete atvera ledusskapi un izvelas partiku

Ideāla ledusskapja temperatūra

Ideālā gadījumā ledusskapim vajadzētu uzturēt sekojošu temperatūru:

  • Ledusskapja temperatūrai vajadzētu sasniegt apmēram 4 grādus. Tomēr, atkarībā no konkrētās ierīces, šī temperatūra var svārstīties no 1 līdz 4 grādiem, tāpēc vissvarīgākais ir nepārsniegt šo diapazonu. Ņemiet vērā, ka vasarā ledusskapja temperatūru var paaugstināt par vairākiem grādiem.
  • Saldētavas temperatūrai vajadzētu sasniegt aptuveni 18-19° C temperatūru visos gadalaikos.

optimala temperatura ledusskapi un saldetava produktu glabasanai

Kā temperatūra mainās dažādās ledusskapja vietās?

Atkarībā no tā, cik tālu viens vai otrs plaukts atrodas no saldēšanas elementiem, pamata temperatūra atšķiras. Lai pēc iespējas ilgāk uzturētu ēdienu svaigu, izvēloties attiecīgajiem produktiem piemērotas vietas, obligāti būtu jāņem vērā:

  • Atvilktnēs uzglabājiet augļus, dārzeņus, salātus un dažādus garšaugus.
  • Durvīs lieciet produktus ar dabīgiem konservantiem, piemēram, garšvielas, mērces, ievārījumus vai sulas. Durvju atvēršanas dēļ, šeit ir iespējamas lielākās temperatūras svārstības, tāpēc ir ļoti svarīgi, lai produkti nebūtu ātri bojājušies.
  • Augšējos plauktos vajadzētu uzglābāt produktus, kurus vairs nav jāapstrādā, piemēram, pārtikas pārpalikumi vai delikatešu gaļa. Visai šai pārtikai ir jābūt hermētiskos traukos, lai novērstu piesārņojumu. Taču paturiet prātā, ka šo pārtiku ledusskapī var uzglabāt ne vairāk kā dažas dienas. Ļoti svarīgi, lai pagatavotā pārtika atrastos pēc iespējas tālāk no neapstrādātiem produktiem (īt īpaši tas attiecas uz svaigu gaļu) – tad baktērijas nespēs sasniegt jau pagatavotos ēdienus.

kur un kadus produktus rekomende glabat ledusskapi atkariba no temperaturas

  • Vidējos plauktos vajadzētu uzglābāt pienu, sieru, jogurtus, sviestu un citus līdzīgus produktus, ko lietojat ikdienā.
  • Apakšējos plauktos vajadzētu nonākt svaigiem produktiem, piemēram, jēlai gaļai vai zivīm. Pārliecinieties, ka šie produkti atrodas pēc iespējas tālāk no citiem pārtikas produktiem un nevarēs piesārņot citu pārtiku.


Sekojiet visiem šiem padomiem un izvēlieties optimālo ledusskapja temperatūru, tad Jūs varēsiet būt pārliecināti, ka esat darījuši visu iespējamo, lai produkti paliktu svaigi. Tas viss neprasīs daudz pūļu, bet rezultāti būs acīmredzami.

Pircējiem patika šis ieraksts

4/5
1 Pircēja vērtējums

Kā jūs novērtējat šo ierakstu?

Internetinė parduotuvė E pood Kaledos.lt

© 2003-2021 SIA „Pigu Latvia“ | 220.lv ™
Bez SIA „Pigu Latvia“ atļaujas aizliegts kopēt un izplatīt mājas lapā iekļauto informāciju.